Meleg víz nélkül maradt 48 lakás Makón

Felbontott egy társasház kazánjának üzemeltetéséről szóló szerződést a makói székhelyű Távhő Kft. A szerződésbontásra a cég profilváltása és a kifizetetlen számlák következtében felgyülemlett 2 millió forintos adósság miatt került sor. A lakók így bizonytalan ideig meleg víz nélkül maradtak.

Az [origo]-t a Fűrész utcai társasház egyik lakástulajdonosa, Szalados László kereste meg, aki kilátástalannak nevezte a kialakult helyzetet. A ház 48 lakásából ugyanis 38 rendszeresen fizette a számlát, ám most a bliccelő 10 ingatlan miatt bizonytalan ideig nekik sincs meleg vizük. A ház közösen birtokol egy kazánt, amelyet eddig a Távhő Kft. üzemeltetett. A kazánt elvileg a ház lakói saját maguk is működtethetnék, ám a számlák behajtását nem tudják megoldani. A lakosok már egyedi kazánok bevezetését is fontolgatták, ám erre az önkormányzattól biztonsági okokból nem kaptak engedélyt. A lakók most új szolgáltatót keresnek, ám a ház komoly tartozása miatt eddig nem sikerült vállalkozót találni.

Szászik László, a Távhő Kft. ügyvezető igazgatója, sajnálja a rendesen törlesztő lakókat, ám a 2 milliós tartozás miatt a cég nem engedhette meg magának a szolgáltatás folytatását. Ráadásul a Távhő Kft. a jövőben nem kíván hőszolgáltatói tevékenységet folytatni, hanem más területekre, mint a kéményseprés és a pálinkafőzés kíván koncentrálni. A szerződés felbontását egyébként jogszerűnek tartja Szászik, és reméli, hogy a Fűrész utcaiak hamarosan találnak olyan céget, amely folytatja a kazán üzemeltetését.

[origo]