Továbbra sem tud megegyezni az MDF a Fidesszel

Továbbra sem tudott megállapodni a Fidesz és az MDF a 2002-es választási együttműködésről a két párt pénteki találkozóján. A Fidesz mindenképpen szeretne megegyezni a Fórummal, de a januárinál már csak "kevésbé nagyvonalú" ajánlatot tudnak tenni.

A Fidesz már nem tud az MDF-nek olyan nagyvonalú ajánlatot tenni, amilyet januárban megfogalmazott, ám továbbra is érdekelt a választási megállapodásban, és nem számol az ezt célzó tárgyalások megszakításával - mondta Szájer József, a Fidesz frakcióvezetője pártja és az MDF pénteki egyeztetése után.

A 2002-es parlamenti választásokon való esetleges választási együttműködésről szóló találkozón a Fidesz részéről Szájer József mellett Áder János, a párt alelnöke és Rubovszky György választmányi tag, az MDF-től pedig Hende Csaba alelnök, Szőke László választmányi alelnök és Balogh László parlamenti képviselő volt jelen.

- Néhány alapvető kérdésben egyetértettünk, azonban számos olyan téma van, ahol az álláspontok még meglehetősen távol állnak egymástól, így további közelítésükre volna szükség - mondta a megbeszélés után Hende Csaba.

A nyilatkozó politikusok nem kívántak szólni a találkozón elhangzott tartalmi kérdésekről, Hende úgy vélte, most még nem lehet megmondani, lesz-e választási együttműködés az MDF és a Fidesz között. A két párt közötti tárgyalások folytatódnak, időpontban azonban nem állapodtak meg a felek.