Poltot, Pintért és Orbán Pétert szeptemberben hallgatja meg az önkormányzati bizottság

Az Országgyűlés önkormányzati bizottsága szeptemberben hallgatja meg Polt Péter legfőbb ügyészt, Pintér Sándor belügyminisztert és Orbán Péter országos rendőrfőkapitányt.

A három érintettnek a székesfehérvári maffiaügy kapcsán szeretnének kérdéseket feltenni a képviselők. Az ügy kapcsán ugyanis felmerült a gyanú, hogy a szervezett alvilág beépült az igazságszolgáltatásba, kapcsolatokat épített ki a rendőrséggel is.

A meghallgatás időpontja körül vita bontakozott ki az ellenzéki és a kormánypárti képviselők között. Az ellenzék szerdai ülésén azt javasolta, hogy még aznap hallgassák meg Pintér Sándor belügyminisztert, Polt Péter legfőbb ügyészt és Orbán Péter országos rendőrfőkapitányt a székesfehérvári letartóztatássorozat miatt. Kóródi Mária (SZDSZ) és Pozsgai Balázs (MSZP) indítványát 11 igen és 16 nem szavazat mellett utasította el a bizottság.

Végül 17 igen és 10 tartózkodás mellett megszavazták Bernáth Varga Balázs (FKGP) bizottsági elnök javaslatát, hogy a három illetékest szeptemberi ülésén hallgassa meg a testület.