Concordia: újabb őrizetbe vétel

Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt szerdán őrizetbe vették dr. F. Árpádot, a VIX Kft. ügyvezető igazgatóját. A gyanúsítás szerint a VIX fiktív számlákra pénzt vett fel az agrárügyekben elhíresült GMS ,96 Kft.-től, és közreműködött a Concordia Rt. vitatott búzaügyletében.

Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága szerdán őrizetbe vette dr. F. Árpádot, a VIX Kft. ügyvezető igazgatóját - tudta meg a Népszabadság. A gyanúsítás szerint a VIX fiktív számlákra pénzt vett fel az agrárügyekben elhíresült GMS ,96 Kft.-től, és közreműködött a Concordia Rt. vitatott búzaügyletében.

A cégvezetőt háromrendbeli, összesen csaknem hetvenmillió forint vagyoni hiányt okozón hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A VIX Kft. "árufelhajtásról" (árubeszerzésről) szóló számlát nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tulajdonában lévő Concordia Közraktár Rt. kereskedőcégének, a GMS ,96 Kft.-nek, noha ilyen tevékenységet ténylegesen nem végzett.

A lap értesülése szerint dr. F. Árpád közeli munkatársa volt a GMS ,96 Kft. két egykori ügyvezetőjének, a már letartóztatásban lévő Böröczky Csabának és Simon Lászlónak, akit agrárkörökben Torgyán József bizalmasai között tartanak számon, és akinek döntő szava volt abban, hogy a Concordia és az érdekeltségébe tartozó cégek kivel szerződhetnek és milyen feltételekkel. F. Árpád rajtuk keresztül került üzleti kapcsolatba a GMS ,96 Kft.-vel, valamint a Concordia Közraktár Rt.-vel.

(OS)