A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal csütörtökön kezdeményezi a bíróságnál annak a két magas rangú Fejér megyei rendőrtisztnek az előzetes letartóztatásba helyezését, akiket kedden vett őrizetbe hivatali és más bűncselekmények miatt.

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője közölte: az előzetes letartóztatást azért kezdeményezik, mert mindkét rendőrtiszt esetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk meghiúsítaná az eljárást, vagy megnehezítené, illetve veszélyeztetné. Az egyik tiszt esetében az az indok is szerepel, hogy tartani lehet a szökéstől, vagy az elrejtőzéstől.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal kedd délelőtt vette őrizetbe a két magas rangú rendőrtisztet a június 16-án indított büntetőeljárás keretében. A eljárás első napján 11 személyt vettek őrizetbe, közülük négyet már kiengedtek, ők azóta szabadlábon védekezhetnek. A most őrizetbe vett tisztekkel együt tehát 9-en vannak fogságban. A gyanúsítottak száma ennél jóval nagyobb, körülbelül 20 személy ellen folyik az eljárás. Horányi Miklós hangsúlyozta, hogy a szabadlábra helyezések nem azt jelentik, hogy gyengülne az ügy súlya, hanem már nem indokolt a nyomozás érdekében előzetes letartóztatásban tartani egy-egy gyanúsítottat.

Korábbi cikkünk:

Abu Mohamed vizsgálói rács mögé kerültek