Tarlós monológja után lezártnak tekinti az ügyet

Korábbi állításával ellentétben Tarlós István, Óbuda polgármestere kedd reggel közölte, hogy sosem volt kifogása a Sziget programjai között szereplő Magic Mirror sátor miatt, csak a meleg sátor programjai, az interaktív, felvilágosító játékok ellen emelte fel szavát. A polgármester nem érti, hogy miért "rángatták bele az ügybe" Michael Lake-et, az Európai Unió magyarországi nagykövetét.

Az újságírók egyetlen kérdést sem tehettek fel Tarlós Istvánnak, a kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatóján. Elmondta - korábbitól részben eltérő - álláspontját, majd bejelentette, hogy többet nem kíván az üggyel foglalkozni.

A vitával kapcsolatban először azt mondta, nem érti, hogy a lényegről, a fiatalok védelméről miért nem beszél senki. Szerinte a gyermekvédelmi törvény alapján joga volt fellépni az általa kifogásolt programok ellen. Azt állítja, hogy a Magic Mirror sátorral kapcsolatban sosem volt kifogása. Azt sem érti, hogy miért rángatták bele az ügybe Michael Lake-et, az EU magyarországi nagykövetét, aki a sátor fővédnöke. Tarlós azonban az [origo]-nak korábban éppen ezzel a sátorral kapcsolatban fogalmazta meg aggályait.

Most azt állítja, hogy a meleg sátorral, az ott tervezett interaktív, felvilágosító játékokkal van csak baja. Tarlós szerint a közvélemény őt támogatja, ezt a napokban a különböző internetes oldalakon, betelefonálós tévéműsorokban készített - nem reprezentatív - felmérésekre alapozza. Az ügyvédje szerint a meleg szervezetek feljelentése alapján a rendőrség nem indít majd eljárást, mert nem követett el törvénysértést.

Tarlós nem kommentálta, hogy a Sziget szervezői visszaléptek a meleg felvilágosító programokat tiltó szerződéstől. Úgy véli, hogy már most tehetne jogi lépéseket a szervezők ellen, de nem teszi, mert neki is érdeke, hogy a rendezvényt megtartsák. Majd a szigeten eldől, hogy történnek-e aggodalomra okot adó események - mondta a polgármester.

Tarlós azt mondta, hogy sok támogató üzenetet kapott, köztük egy meg nem nevezett meleg szervezet is melléállt. Ez a társaság azt mondta neki, hogy a döntését támadó melegszervezetek nem képviselik a magyarországi homoszexuálisokat, még a budapestieket sem. Az azonban nem derült ki, hogy kiről, vagy kikről beszél, ugyanis egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, mint ahogy a sziget kezdetéig egyáltalán nem is akar foglalkozni az üggyel.

Tarlós a lemondását követelő szervezeteknek azt üzente sajtótájékoztatóján, hogy esze ágában sincs lemondani posztjáról.

[origo]