A rendőrségi felhívásban ígért kétszázezer forintos nyomravezetői díj helyett csak nettó huszonegyezer forintot fizetett egy június 29-én Pétervásárán történt gyilkosság nyomravezetőjének a Heves
megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomravezető ügyvédhez fordult, hogy a neki járó pénzt megkapja.

Az erdőkövesdi férfi a felhívásban közzétett információk - a gyanúsított fantomképe és kerékpárjának leírása -alapján felismerte a keresett személyt, majd saját maga vezette el a rendőröket a szintén erdőkövesdi gyanúsított lakásához. Ez az ember azóta beismerő vallomást is tett.

A rendőrök most azt állítják, hogy a nyomravezetőnek kitűzött díj alapjában "úgynevezett bűnügyi célú díjkifizetésnek" minősül, ilyen összeget pedig csak annak lehet kifizetni, akinek információja az alapos gyanút alapozza meg. Közlésük szerint ez ebben az esetben nem így történt, mert a rendőröknek ki kellett hallgatniuk a tettest ahhoz, hogy az alapos gyanút megalapozó beismerő vallomást megtegye.

A nyomravezető mindezt úgy értelmezi, hogy ezek szerint a pénz csak akkor járt volna neki, ha ő végzi el a rendőrség munkáját, netán személyesen kíséri be a tettest. Az eljárás szerinte méltánytalan, ezért ügyvédhez fordult.