Pénteken megállapodott a Dunaferr Rt. és a Mészkő és Dolomit Kft. (MD), hogy továbbra is üzleti kapcsolatban maradnak. Zarándok János, az MD tulajdonosa korábban felháborodottan panaszkodott, hogy szerződését felbontva a Dunaferr ezentúl Orbán Győzőtől, a miniszterelnök apjától veszi a követ.

Tóth László, a Dunaferr Rt. vezérigazgatója az [origo]-nak azt mondta: "Megállapodás született, minden rendben van." A Dunaferr vezetője kérdésünkre elmondta, ugyanaz a két cég fogja szállítani a dolomitot a továbbiakban az acélműbe, mint eddig. Idén Zarándok János és Orbán Győző vállalkozásai szállították ezt az anyagot Dunaújvárosba.

Zarándok János korábban felháborodottan hozta nyilvánosságra, hogy hiába van 2009-ig érvényes szerződése a Dunaferr-rel, a cég új vezetése egyoldalúan bejelentette: júniustól Orbán Győző vállalkozása a Dunaferr kizárólagos beszállítója. Zarándok azt állította, hogy el akarták venni szerződését, és telefonon közölték vele, mindenképpen elveszti a Dunaferr-rel kötött üzletet.

Pénteken Zarándok megállapodott a Dunaferr-rel, továbbra is lehet beszállítója a cégnek. Ugyanakkor, ahogy Tóth László utalt rá, az Orbán-bánya köve is táplálni fogja Dunaújváros kohóit. Orbán Győző szabadságon van, így nem tudtuk megkérdezni, mit szól ahhoz, hogy mégsem lesz kizárólagos beszállítója a Dunaferrnek.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Orbánék bányájából olcsóbb a fuvar

(2001. július 12.)

Ajánlat:

A Dunaferr honlapja