Megfékezték a tüzeket Vas megyében

Egy ideig egy települést - Kenyerit - is veszélyeztettek a lángok Vas megyében. A tűzoltók vasárnap késő estére fékezték meg a tüzet. Körülbelül 600 hektár szántóföldet vált a lángok martalékává. Egy tűzoltó füstmérgezést szenvedett.

A vasi tűzoltóknak több órás megfeszített munkával sikerült megfékezniük azt a tüzet, amely vasárnap délutántól késő estig pusztított a Vas megyei Csönge és Kenyeri községek között. A tűz nyolc kilométer hosszú és három kilométer széles sávban mintegy 600 hektáron égette fel a lábon álló gabonát, a tarlón összegyűjtött szalmabálákat, továbbterjedt egy akácosra és egy fenyőerdőre is. Az utóbbiban koronatüzet okozott.

A lángok egy ideig Kenyeri község házait is fenyegették, de a tűzoltóknak estére sikerült a települést elhatárolniuk - mondta el az ügyeletes. Az oltásban több mint 100 ember vett részt, köztük önkéntesek és a település lakóiból verbuvált mentőcsapat is. Kenyeriben a lakosság éjszakára figyelőszolgálatot szervezett. Az oltás során egy pápai önkéntes tűzoltó füstmérgezést szenvedett. A mentők a sérültet a helyszínen ellátták.

Vas megyében vasárnap hat gabonatűzhöz, illetve erdőtűzhöz riasztották a tűzoltókat. A tüzeket estére mindenhol eloltották, Kenyeri térségében azonban még az esti órákban is utómunkálatok folynak.

Korábbi cikkünk:

Tűzvészek Vas megyében

(2001. július 15.)