Tűzvészek Vas megyében

Vas megyében több helyütt is tűz pusztított, többnyire gabonatáblák és fenyvesek égtek le, és egy falu is veszélybe került. A kár meghaladja a 18 millió forintot. A tűzoltóság a rendkívüli helyzet miatt több szabadnapos tűzoltót is behívott, és a katonaságtól is kért segítséget.

A Vas megyei Kenyeri községet is veszélyezteti az a tűzvész, amely vasárnap délután pusztított Csönge és Kenyeri között - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. A lángok egy gabonatáblában pusztítottak, majd a tarlón továbbhaladva elértek egy akácos és egy fenyves erdőt is, majd Kenyeri község irányába haladtak tovább.

A tűz miatt a legmagasabb védelmi fokozat elrendelésére volt szükség, minden rendelkezésre álló eszközzel és emberi erővel dolgozunk a lángok megfékezésén - közölte az ügyeletes nem sokkal délután hat óra előtt. Vas megyében vasárnap délután több helyre riasztották gabona és erdőtüzekhez a tűzoltókat. Bükfürdőn a Svéd Szálló közelében lábon álló gabona és fenyves égett le, a kár meghaladja a 18 millió forintot.

Szintén tüzet oltottak Jánosháza, Olaszfa és Bérbaltavár térségében is. Tompaládonyban ugyancsak gabonatábla égett és meggyulladt egy kombájn is. Vas megyében a rendkívüli helyzetre való tekintettel berendelték az éppen szabadnapos tűzoltókat is, valamint a honvédség segítségét is kérték.

Korábbi cikkünk:

Százhatvan hektár erdő és búza égett le Vas megyében

(2001. július 15.)