22 ezer bérlakást építtetne az MSZP

Ha az MSZP kormányra kerül, négy év alatt összesen 22 ezer, államilag támogatott bérlakás épülne. A tervek szerint így a pályakezdő fiatalok is sokkal könnyebben juthatnának lakáshoz.

Az MSZP olyan lakástámogatási rendszer kiépítését tervezi, amelyhez a hátrányos helyzetű fiatalok is hozzájuthatnak. - mondta Nagy Nóra, Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt kampánycsapatának tagja. Mindezt úgy próbálják elérni, hogy állami támogatást nyújtanának az önkormányzatok bérlakásépítéséhez, és adókedvezményt biztosítanának a vállalkozóknak. Így egy kormányzati ciklus alatt akár 20-22 ezer bérlakás is felépülhetne.

Nagy Nóra közölte, hogy azért helyezik a hangsúlyt a bérlakások építésére, mert a lakásvásárláshoz, építkezéshez szükséges banki hitelt csak a tehetősebbek tudnak felvenni, akik a bankok számára hitelképesek. Az MSZP programjával viszont a kevésbé tehetősek, még a pályakezdő fiatalok is lakáshoz juthatnának

Tóth Mihály, a XXI. kerület szocialista polgármestere közölte: a kerületben jövő tavasszal már meg is kezdődhet egy bérlakásépítési program. Ennek keretében 222 lakást épít fel az önkormányzat.

[origo]