Dembinszky utca: nincs végleges szakvélemény

Egyelőre nincs végleges szakvélemény a június 18-ai Dembinszky utcai robbanásról, ezért továbbra sem lehet tudni, hogy merénylet vagy gázrobbanás okozta-e a játékgépeket üzemeltető, 48 éves Takács István halálát. A helyszínen talált mintákat több szakértői csoport vizsgálja.

Végleges szakvélemény hiányában továbbra is robbanóanyaggal elkövetett emberölés alapos gyanújával folytat nyomozást a Dembinszky utcában június 18-án éjszaka történt robbantás ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság - cáfolta a Vasárnapi Blikk értesülését Samu Attila, a BRFK sajtófőnöke. A bulvárlap tegnapi számának címoldalán közli: nem merénylet, hanem gázrobbanás történt a Dembinszky utcában. Állítását a Blikk a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakvéleményére alapozza, amely szerint sem robbanóanyagra, sem gyújtószerkezetre utaló anyagmaradványokat nem találtak a helyszínen.

Mint ismeretes, idén június 18-án éjszaka óriási erejű detonáció rázta meg a Dembinszky utca 10-es számú házát. A robbanás következtében életét vesztette az éppen hazatérő Takács István, barátnője pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A sajtófőnök hangsúlyozta: a rendőrségnek nem áll rendelkezésére semmilyen szakvélemény. A robbanás helyszínéről gyűjtött mintákat több különféle szakértői csoport vizsgálja, de végleges véleményt még egyik sem adott ki - közölte Samu Attila.

Korábban:

Fantomkép alapján nyomoz a rendőrség a Dembinszky utcai robbantás ügyében