Robbantás gyanújával folyik a vizsgálat a Dembinszky utcai tragédia ügyében

A rendőrség továbbra is robbanóanyaggal elkövetett emberölés gyanújával folytat nyomozást a Dembinszky utcában történt robbantás ügyében. Korábbi sajtóértesülések szerint a vizsgálatok során felmerült az is, hogy gázrobbanás és nem merénylet okozta a két ember életét követelő tragédiát.

A rendőrség továbbra is robbanóanyaggal elkövetett emberölés alapos gyanújával folytat nyomozást a Dembinszky utcában június 18-án éjszaka történt robbantás ügyében - közölte Samu Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

A Vasárnapi Blikk című hetilap a nemzetbiztonsági szakszolgálat vizsgálataira hivatkozva közölte: nem pokolgép, hanem gázrobbanás okozta a 48 esztendős Takács István vállalkozó halálát, és sebesítette meg 21 esztendős élettársát. A lap úgy tudja, a szakszolgálat szakértői nem találtak robbanóanyagra utaló anyagmaradványokat a helyszínről származó mintákon.

Samu Attila ezzel összefüggésben közölte: végleges írásos szakértői vélemény még nem áll a rendőrség rendelkezésére. Hozzátette: több szakértő, több szakértői intézetben, több vizsgálatot végez. Azt azonban már most el lehet mondani, hogy a helyszínen robbanó anyag jelenléte határozottan és egyértelműen kimutatható - állította a szóvivő.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter sajtóirodájának munkatársa elmondta: a rendőrség a nemzetbiztonsági szakszolgálat laboratóriumát is bevonta a vizsgálatba. A sajtóiroda munkatársa közölte: a szakértői intézet megvizsgálta a rendőrségtől kapott anyagmintát, amelynek eredményét megküldték a nyomozó hatósághoz. A jelentés tartalmáról azonban nem kívánt nyilatkozni.

Az adatok szerint június 18-án éjszaka Budapesten, a VII. kerületi Dembinszky utca 10. szám alatti épület kapualjában bekövetkezett detonáció következtében életét vesztette egy 48 éves budapesti férfi, 21 éves élettársa súlyos, nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező tűzoltók még úgy nyilatkoztak, hogy gázrobbanás történt. Négy órával a robbanás után azonban a hatóságok már azt közölték, hogy a kapualjban ismeretlen összetételű és nagyságú pokolgép lépett működésbe. A gázvezeték pedig a bombarobbanástól sérült meg.