A Torgyán-villa számlái a Concordia-ügy gyanúsítottjánál

Többek között 120 millió forintnyi számlát foglaltak le annál a cégnél, amelynek vezetőjét a múlt héten vették őrizetbe a Concordia-ügy kapcsán. A számlák a Torgyán-villa építésével kapcsolatban keletkeztek.

A Concordia-ügyben múlt hét szerdán letartóztatott személy, Fazekas Árpád cégének - a VIX Kft-nek - irodájában lefoglalt iratok között a Tállya utcai Torgyán-villa építésével kapcsolatos számlákra is bukkantak az ORFK szervezett bűnözés elleni osztályának nyomozói - tudta meg az [origo] az ORFK sajtóosztályán.

A számlák értéke körülbelül 120 millió forintot tesz ki. Az ORFK sajtóosztályán közölték, Torgyán József ellen nem nyomoznak, de az iratokat a többivel együtt megvizsgálják. A számlák úgy kerülhettek a Kft-hez, hogy Torgyánék Fazekast bízták meg villájuk építésének kivitelezésével.

A közgaszdász végzettségű vállalkozót összesen körülbelül hetvenmillió forint vagyoni hátrányt okozó bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolják, ugyanis azzal gyanúsítják, hogy fiktív számlákra pénzt vett fel a Concordia Rt. többségi tulajdonában álló GMS-96 Kft.-től.

[origo]

Korábbi cikkeink:

Újabb előzetes letartóztatás a Concordia-ügyben

(2001. július 20.)

Concordia: újabb gyanúsítás

(2001. július 19.)

Torgyánék 65 millióval tartoznak a Tállya utcai építkezés miatt

(2001. április 23.)