Szervercsere miatt késett a gyűlöletkeltő fórum megszüntetése az ifjusag.hu-n

Napokon át romákat gyalázó szövegek voltak olvashatók az Ifjúsági és Sportminisztérium ifjusag.hu honlapjának fórumában. Az ISM illetékese szerint a gyalázkodó tartalom megszüntetése a honlap új szerverre való átköltözése miatt késett.

Georgi Béla Zsolt, az ISM munkatársa az [origo]-nak elmondta, hogy működött moderálás az oldal fórumában, de a két hétig tartó szerverváltás periódusában elkerülte a figyelmüket a gyalázkodó tartalom. Az ifjusag.hu honlap július 24-én költözött új szerverre, és azóta nem működik az oldal fórum szolgáltatása. Georgi ígérete szerint hamarosan újra lesznek fórumok az oldalon, ám azok tematizáltak lesznek, és elsősorban az új ifjúsági törvényhez kapcsolódnak majd. Az ifjúsági intézményrendszerről és a fiatalok lehetőségeiről szóló millenniumi törvény teljes normaszövege olvasható lesz az oldalon, amelyhez a site-ra látogatók észrevételeket is fűzhetnek.

Georgi reméli, hogy a fórumokat még a törvény felkerülése előtt igénybe vehetik az érdeklődők. A régebbi fórumok tartalmai is újra olvashatóvá válnak, leszámítva a honlap üzemeltetőinek figyelmét jó ideig elkerülő diszkriminatív, gyűlöletkeltő fórumot.

[origo]

ifjusag.hu