Az FKGP elnöke az Akasztón rendezett politikai fórumon kijelentette: a Kisgazdapárt nélkül 2002-ben sem tud kormányt alakítani a Fidesz, a választások után pártja csak azzal a feltétellel lép koalícióra, ha több pénz jut a vidéknek és a mezőgazdaságnak. A pártelnök élesen kritizálta az FTC értékesítését is.

"Mind az Antall-kormány, mind az Orbán-kormány hátba támadta a Kisgazdapártot, mert tartott annak megerősödésétől" - nyilvánította ki véleményét Torgyán József. A pártelnök megítélése szerint az utóbbi hónapokban olyan időket élt meg a Kisgazdapárt, amitől egyfelől meggyengült, másfelől viszont meg is erősödött, hiszen "az árulók kiválásával megtisztult az FKGP" - közölte. Eddigi rossz tapasztalatára hivatkozva Torgyán bejelentette: ezentúl senki és semmilyen párt javára nem fogják visszaléptetni jelöltjeiket.

Liebmann Katalin pártalakításával kapcsolatban úgy ítélte meg: "Elhibázott a párttörvényünk, hiszen már tíz személy politikai pártot alapíthat, ez a helyzet elkomolytalanítja a magyarországi többpártrendszert."

A Ferencváros volt elnöke nemzetellenes bűntettnek minősítette a Fradi eladását, mivel szerinte a Ferencvárosi Torna Club nemzeti kincs, amelyet nem szabad kiárusítani, miként a hazát, a földet sem.

"A magyar sport legszebb történelmi hagyományait tiporták sárba azzal, hogy a Fradit odalökték a másik oldalra" - fogalmazott Torgyán, aki szerint: "ezt még Rákosi idejében sem merték megcsinálni". A politikus megígérte, hogy idejekorán emlékeztetni fogja a miniszterelnököt arra az egyezségre, miszerint 2002. június 30-ig a Fradihoz nem szabad hozzányúlni.