Akár nyolc évet is kaphat a HIV-fertőzött prostituált fiú

Lezárult a Gy. Henrik ellen indított a nyomozás. A homoszexuális HIV-fertőzött prostituált fiút azzal gyanúsítják, hogy úgy tartott fenn szexuális kapcsolatot férfiakkal, hogy elárulta volna nekik betegségét. Az 5 rendbeli életveszélyt okozó testi sértésért legfeljebb 2-8 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki. Ugyanakkor mindenképpen csökkenti a büntetés mértékét, hogy eddig nem találtak senkit, akit megfertőzött volna.

A rendőrség 5 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítja a 25 éves férfit. Ezért legfeljebb 2-8 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki, de mivel eddig nem találtak senkit, akit megfertőzött volna, így enyhébb ítéletre számíthat. Gy. Henrikről a nyomozás során bizonyíthatóan kiderült, hogy senkit sem fertőzött meg, bár több mint 100 emberrel tartott fenn szexuális kapcsolatot. Borbély Zoltán, a Fővárosi Ügyészség szóvivője az [origo ]--nak elmondta: a vád helyzetét nehezíti, hogy nem találtak senki, aki azt állítaná, hogy Gy. Henrik fertőzte meg. Ugyanakkor az ügyészség elismerte, hogy ha jelentkezne is volna valaki, akkor is nehezen bizonyítható, hogy a gyanúsított fertőzte meg.

Gy. Henrik kihallgatásain azzal védekezett, hogy nem akart senkinek sem ártani, végig abban reménykedett, hogy tettének nem lesz semmilyen következménye. Az ügyészség 30 napon belül dönt a vádemelésről.

[origo]