Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vezetője szerint törvénysértő az ügyészség döntése, amely megszüntette a nyomozást a Postabank volt külső igazgatósági tagjai ellen. A vizsgálatot bizonyítékok hiányában szüntették meg. Sepsey panaszt nyújtott be az ügyészségen.

Sepsey Tamás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vezetője panaszt nyújtott be, amiért a Fővárosi Főügyészség megszüntette a nyomozást a Postabank külső igazgatósági tagjai ellen. Az ügyészség szerint nincs arra bizonyíték, hogy a tagok szándékosan megtévesztették volna a tulajdonosokat a bank valós anyagi helyzetével kapcsolatban. A KEHI elnöke szerint a megszüntető határozat megalapozatlan és törvénysértő.

A hivatalvezető közölte, a tagoknak minimális üzleti és jogi tudás mellett is látniuk kellett, hogy a döntések, amelyekben részt vettek veszteséget okoznak majd a banknak. Sepsey szerint nem mentő körülmény a tagok számára, hogy könyvvizsgáló is eljárt az ügyben. A tagoknak fel kellett tűnjön, hogy bizonyos dolgok a veszteségek leplezésére történtek - közölte a KEHI vezetője.

A volt igazgatósági tagok - Cséfalvi Zoltán, Derzsi András, Gyimesiné Ecsedy Sarolta, Horváth Gábor Mihály, Hatvani György, Sárközi Tamás, Pongrácz Antal, Széles Gábor, Tariné Molnár Margit és Veress József - ellen gazdasági társaság vezető tisztségviselőinek visszaélése volt a gyanú.

[origo]

Korábbi cikkeink:

Megszűntették a nyomozást a Postabank volt külső igazgatósági tagjai ellen

Visszaéléssel gyanúsítják a Postabank volt könyvvizsgálóit