Bombariadó élő adásban

Bombariadó volt a genovai tévénél, egy héttel a milánói televízióban történt robbantásos merénylet után. A tévések, vállalva a kockázatot, nem halasztották el az esti híradót.

A genovai Telenord tévétársaság csütörtök esti híradójában élőben számolt be a műsorvezetőnő arról, hogy a társasághoz és a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint pokolgépet helyeztek el a televízió épületében. A műsorvezetőnő elmesélte a nézőknek, hogy a rendőrök a híradó alatt is keresgélik a bombát a tévé stúdióiban.

A riasztás kevéssel a híradó kezdése előtt, fél hétkor történt. Egy női hang jelentette be az állítólagos bombát. Pár perc múlva a nő újra telefonált, és azt ajánlotta, mielőbb ürítsék ki a televíziót. A vezetőség nyomban értesítette a rendőröket, akik elkezdték átfésülni az épületet, melyet valóban kiürítettek, de a híradóról nem akartak lemondani. Elindult az adás, a műsorvezető belekezdett a hírekbe, miközben körülötte, a stúdióban a rendőrök mindent alaposan átvizsgáltak. Több gyanús papírdobozt találtak a stúdióban, amiket a tűzszerészek vettek kezelésbe, és a műsorvezetőnő rövidesen arról tájékoztathatta a nézőket, hogy minden csupán vaklárma volt. A genovai csúcs előtti napokban több bomba robbant Olaszországban, az egyik épp egy milánói tévétársaság székházában - emlékeztet a la Repubblica.