A Szabó János honvédelmi miniszter vezette Független Kisgazdák Demokratikus Szövetsége és a Cseh Sándor által alapított Kisgazda Szövetség korábban már laza szövetséget kötött. Közös döntéshozó testületükbe várják a reformkisgazdákat is. Mai sajtótájékoztatójukon közölték: elítélik Liebmann Katalin akcióját, hogy új pártot alapított.

Cseh Sándor, a Kisgazda Szövetség elnöke közölte: a szövetségeknek közösen kell készülniük a választásokra, és közös jelölteket kell állítaniuk. Ehhez azonban szükségük van a reformkisgazdákra is. A Lányi Zsolttal - a politikus a reformkisgazdák vezetője - folytatott beszélgetésükből is az derült ki, hogy Lányi hajlik az együttműködésre.

A kisgazdák kitartanak amellett, hogy lehetőleg belülről kell megreformálni az FKGP-t. Ezért nem értenek egyet semmilyen pártalapítással. Arra törekednek, hogy minél előbb távozásra kényszerítsék Torgyán József elnököt. A cél érdekében informális beszélgetéseket folytatnak az FKGP vezetőivel. Szeptemberig várnak, és ha reménytelennek tűnik a helyzet, laza szövetség formájában együtt indulnak a választásokon. Ehhez azonban párttá kell alakulniuk.

A sajtótájékoztatón egyhangúan elítélték Liebmann Katalint, aki a napokban új pártot alapított.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Liebmann új pártot alapított