Ügyészségi vizsgálat indult a MIÉP alelnöke ellen

Ügyészségi eljárás indult Bognár László, a MIÉP alelnöke ellen szerdai nyilatkozata miatt. Bognár az FTC eladása kapcsán azt kifogásolta, hogy a "zsidó polgársághoz kapcsolt MTK" tulajdonosa, a Fotex vette meg a csapatot. Ez a politikus szerint ellenkezik a "rendes magyar emberek" akaratával.

Ügyészségi eljárás indult Bognár László, a MIÉP alelnöke ellen szerdai, antiszemita nyilatkozata miatt - egy magánszemély feljelentése nyomán. Az ügyészség pénteken megkezdte a feljelentés vizsgálatát és három napon belül dönt a nyomozás elrendeléséről, megtagadásáról, vagy szükség esetén a feljelentés-kiegészítésről - közölte Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. A szóvivő sem a feljelentő személyazonosságát, sem a feljelentés pontos tartalmát nem kívánta ismertetni.

Bognár László a MIÉP szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a párt elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgó csapata. Bognár azt kifogásolta, hogy, "a mindenkor a tehetős pesti zsidó polgársághoz kapcsolt MTK-t a Békesi László által, tehát az úgynevezett reformkommunizmus és SZDSZ-liberalizmus által létrehozott és több szálon tulajdonolt Fotex Rt. birtokolja, a Fradi népe be van csapva".

Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz. Az önmagát magyarnak érző kispolgár - "rendes magyar ember" - identitása áll szemben az MTK-t pártoló "üzleties szellemű, idegengyökerű" nagypolgárral - mondta Bognár. A szerdai MIÉP-sajtótájékoztatón elhangzottak miatt nyolc zsidó szervezet tiltakozott