Vádemelési javaslat a HIV-fertőzött prostituált ellen

Vádemelési javaslattal továbbította az ügyészséghez a BRFK annak a HIV-fertőzött homoszexuális prostituáltnak az ügyét, aki betegsége ellenére létesített szexuális kapcsolatot. A fiú nem fertőzött meg senkit, a rendőrség ennek ellenére életveszélyt okozó testi sértés kísérletének alapos gyanújával adta tovább az ügyet a Fővárosi Ügyészségnek. A gyanúsított, Gy. Henrik azzal védekezett, nem akarta szándékosan megfertőzni partnereit.

Vádemelési javaslattal zárta le a BRFK annak a HIV-fertőzött homoszexuális prostituáltnak az ügyét, aki eltitkolta partnerei elől betegségét. A fiú senkit sem fertőzött meg, a rendőrség ennek ellenére életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítja. Tettéért akár 8 év börtönt is kaphat.

Borbély Zoltán, az ügyészség szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy a gyanúsított 2-8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Enyhítő körülmény azonban, hogy - a vizsgálatok jelenlegi állása szerint – senkit sem fertőzött meg. A szóvivő elismerte, hogy amennyiben jelentkezne is valaki, aki azt állítaná, hogy Henrik fertőzte meg, nehéz lenne ezt bizonyítani.

Gy. Henrik éveken keresztül hmoszexuális prostituáltként dolgozott. Védekezés nélkül létesített szexuális kapcsolatot partnereivel, annak ellenére, hogy tudta, HIV-fertőzött.

[origo]