A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal dönt a MIÉP-es alelnök ügyében

A Legfőbb Ügyészség hétfőn a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz továbbította a MIÉP alelnökének ügyét. Bognár Lászlót azért jelentették fel többen is, mert a Fradi eladása kapcsán antiszemita megjegyzéseket tett sajtótájékoztatóján.

Bognár László, a MIÉP alelnöke július 25-én a Fotex tulajdonosait egy mohó gátlástalan üzletcsoportnak nevezte, amelynek nincs semi köze a magyarsághoz. Közölte: "A fradisták mindig is úgy érezték, hogy míg ők a nép egyszerű gyermekei, addig a társadalmi ranglétrán fölöttük állók a zsidó fogalomba tömöríthetők." Hozzátette, hogy mivel a tehetős pesti zsidósághoz kapcsolt MTK-t a Fotex Rt. birtokolja, a "Fradi népe" be van csapva.

Két nappal később egy magánszemély - aki országgyűlési képviselő - feljelentést tett az ügyben. Keddig további hat, zsidó szervezetek áltak küldött feljelentés is érkezett Bognár ellen. A feljelentéseket egyesítik - közölték az [origo]-val a Legfőbb Ügyészségen.

A Legfőbb Ügyészség hétfőn a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz továbbította az ügyet. A hivatalnak 3 napja van eldönteni, hogy megtagadja vagy elrendeli-e a nyomozást, esetleg feljelentéskiegészítést rendel-e el.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Hat zsidó szervezet feljelentette a MIÉP-et

Az FTC eladása kapcsán antiszemita MIÉP-es kirohanás a sajtótájékoztatón