Valószínűleg metilalkohol fogyasztása miatt betegedett meg súlyosan két meggyeskovácsi férfi, akiket jelenleg is kórházban kezelnek Szombathelyen. A 80 éves házigazda egyik szemére megvakult, míg húgának 55 éves élettársa életveszélyes állapotban van.

Az eset csak kedden került nyilvánosságra a helyi sajtóban, pedig a mérgezés még július 21-én történt. A szerencsétlenül járt emberek mindmáig tisztázatlan eredetű szeszes italt, metilalkoholt fogyasztottak. Az italt kínáló s abból maga is fogyasztó 80 éves házigazda rosszul lett, kórházba került, majd egyik szemére megvakult. Az egyik vendégének nem ízlett a kiöntött ital, azt azonnal kiköpte, így ez a férfi nem betegedett meg.

A másik vendég, húgának 55 éves élettársa viszont megitta a neki töltött porciót, amelytől olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy jelenleg a Vas megyei kórház intenzív osztályán géppel lélegeztetik. Az osztály orvosa, dr. Farkasdi József az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a férfi veseműködése leállt, és életveszélyes állapotban van. A laboratóriumi eredmények szerint metilalkohol okozta a beteg súlyos állapotát.

A rendőrség az ügyet államigazgatási eljárás keretében vizsgálja, az üvegben talált folyadék meghatározására pedig szakértőt kért fel.

(MTI)