Az SZDSZ szerint Orbánnak kötelessége lett volna a MIÉP-nyilatkozatra reagálni

Az SZDSZ szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek és Dávid Ibolya igazságügyi miniszternek kötelessége lett volna nyilatkozni a Fradi-eladás politikai visszhangjáról, elsősorban a MIÉP alelnökének kijelentéseiről.

"A hallgatás néha magáért beszél" - közölte az SZDSZ közleményében. "A miniszterelnöknek és az igazságügy-miniszternek a Fradi eladás politikai visszhangjáról illett volna nyilatkoznia. Erről, a MIÉP-nek és alelnökének antiszemita, nyíltan uszító kijelentéséről hallgattak, mint a sír. A miniszterelnök nem hajlandó állást foglalni arról, hogy a MIÉP, a magyar parlament egyik pártja a politika szintjére emelte a gyűlöletbeszédet, és szélsőséges megnyilvánulásaival nem csak a jóérzésű, magyar polgárok többségét sértette meg, de hazánkat is lejáratta."

A szabad demokraták szerint a Fradit Orbán Viktor tette politikai üggyé, amikor "rászabadította" Torgyán Józsefet és Szabadi Bélát a sportklubra.

"Egy demokráciában a miniszterelnöknek ilyen esetben kötelessége lenne megszólalni. Nincs az ország számára mintának tekintett nyugati országok közt egy sem, amelyiknek kormányfője szó nélkül hagyná a MIÉP-éhez hasonló megnyilatkozásokat. Nem csak a nyílt antiszemitizmus, de a miniszterelnök hallgatása is szégyene hazánknak" - közölte az SZDSZ.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Orbán nem tartja normálisnak a Fradi eladását

A MIÉP fenntartja véleményét

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal dönt a MIÉP-es alelnök ügyében