Két hónappal tovább nyomoznak a kazetta-ügyben

Két hónappal meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség a Torgyán Attila és társai ügyében indított nyomozást. A kisgazda pártelnök és volt földművelésügyi miniszter Torgyán József fia és egy ügyvédnő ellen befolyással való üzérkedés gyanúja miatt indult eljárás, egy hangfelvétel alapján.

A Fővárosi Főügyészség két hónappal meghosszabbította a nyomozást a kazetta-ügyben. Torgyán Attila és Benczéné Tóth Judit ellen befolyással való üzérkedés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Állítólag tavaly év elején az akkor még földművelésügyi miniszter Torgyán József fia Benczéné Tóth Judit közvetítésével 3 millió forintot kapott egy vállalkozótól, hogy járjon közbe Torgyán Józsefnél egy pályázat kedvező elbírálásának érdekében.

Az ügyben 2001. február 6-án indult vizsgálat, miután a Népszava hírt adott egy magnószalagról, amin öten tavaly májusban az akkori miniszter fiának szánt hárommillió forint kenőpénzről egyeztettek az Agrárinnovációs Kht. irodájában. Az Agropark Kht. állami támogatást kért a minisztérium tulajdonában álló Agrárinnovációs Kht.-tól, és a felvétel szerint Torgyán Attilától remélték, hogy közbenjár apjánál ügyükben.

A kazettaügy nyomozása során a rendőrség az Agrárinnovációs Kht. mellett több, az agrártárcához tartozó cégnél is vizsgálódni kezdett, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal (Kehi) együtt. A Kehi több cég ellen is tett büntetőfeljelentést.

[origo]

Korábban:

Az ORFK cáfolja, hogy ejtették Torgyán Attila ügyét

Ismét hosszabbítás kazettaügyben?