A miniszterelnök szavai szerint meglepődött a Fradi focicsapatának eladásán és a vevő személyén. Szerinte nem normális, hogy egy bajnokságban szereplő csapatoknak azonos legyen a tulajdonosa.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos szerda reggeli rádióinterjújában szólt arról, hogy meglepődött a Ferencváros labdarúgó csapatának eladásán, és váratlanul érte a vevő személye is. Szavai szerint szokatlan volt számára az az egyhangúság, amellyel a Fradi küldöttgyűlése döntött a csapat eladásáról és az új vevő kilétéről.

Orbán Viktor nézete szerint nem normális, nem egészséges, hogy egy bajnokságban szereplő, egymással rivalizáló csapatoknak azonos a tulajdonosa.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatát az MTK tulajdonosa, a Fotex vette meg. Ezt Bognár László, a MIÉP alelnöke úgy kommentálta, hogy kijelentéseivel sokakat megsértett. Az antiszemita megjegyzés miatt 6 zsidó szervezet feljelentette a Magyar Igazság és Élet Pártját. A Legfőbb Ügyészség még nem döntött arról, hogy elrendeli-e a nyomozást közösség elleni izgatás miatt.

Korábban:

A MIÉP elnöke fenntarja véleményét