Feljelentés-kiegészítést rendelt el a nyomozóhivatal a MIÉP-ügyben

A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal csütörtökön feljelentés-kiegészítést rendelt el Bognár László MIÉP-alelnök ügyében. A nyomozóhivatal a sajtótájékoztató teljes, hiteles szövegét beszerzi. 15 nap áll rendelkezésükre, hogy megállapítsák, fennáll-e az alapos gyanú, miszerint a politikus törvénysértést követett el.

A politikus ellen többen - köztük több zsidó szervezet - feljelentést tettek a Fradi eladásával kapcsolatban tett antiszemita megjegyzései miatt. Bognár július 25-én a Fotex tulajdonosait egy mohó gátlástalan üzletcsoportnak nevezte, amelynek nincs semi köze a magyarsághoz. Közölte: "A fradisták mindig is úgy érezték, hogy míg ők a nép egyszerű gyermekei, addig a társadalmi ranglétrán fölöttük állók a zsidó fogalomba tömöríthetők." Hozzátette, hogy mivel a tehetős pesti zsidósághoz kapcsolt MTK-t a Fotex Rt. birtokolja, a "Fradi népe" be van csapva.

A MIÉP szerdai sajtótájékoztatóján Csurka István fenntartotta a párt álláspontját a Fradi eladásáról. Közölte: ha kijelentései miatt Bognár László alelnöknek börtönbe kell vonulnia, akkor vele mennek a többiek is.

[origo]

Korábbi cikkünk:

A MIÉP fenntartja véleményét

Orbán nem tartja normálisnak a Fradi eladását

Az SZDSZ szerint Orbánnak kötelessége lett volna a MIÉP-nyilatkozatra reagálni