Torgyán József kisgazda pártelnök azt állította vasárnap: Orosházi György kisgazda képviselő a házelnökkel és a legfőbb ügyésszel beszélt, akik megerősítették, hogy szeptemberben letartóztatják Torgyánt. Orosházi tagadja, hogy ilyen beszélgetés megtörtént volna.

Orosházi György kisgazda országgyűlési képviselő megdöbbenéssel értesült arról, hogy Torgyán József pártelnök a nevét "valótlan hírrel hozta összefüggésbe" a tv2 Napló című műsorában vasárnap. Torgyán József a tv2 adásában közölte: szeptemberi előzetes letartóztatásának lehetősége széles körben, nagy nyilvánosság előtt is többször elhangzott mind a Fidesz, mind az FKGP oldaláról.

Példaként egy vidéki rendezvényt említett, amelyen állítása szerint Orosházi György országgyűlési képviselő kijelentette: Áder János házelnök, valamint Polt Péter legfőbb ügyész is alátámasztotta, hogy erre sor fog kerülni. Orosházi György közleményében tagadta, hogy ez megtörtént volna.

"Abszurd és minden valóságalapot nélkülöző feltevés, hogy Áder János házelnök és Polt Péter legfőbb ügyész Torgyán József szeptemberi előzetes letartóztatásáról beszélt volna nekem, és ilyet nem is állítottam" - közölte a politikus.

Korábbi cikkünk:

A Fidesz szerint Torgyánnak vége

Szeptemberben eljárás indulhat Torgyán ellen