A Fidesz szerint Mendreczky július óta nem tagja a pártnak

A Fidesz szóvivője, Farkas Attila azt állítja, hogy Mendreczky Károly, az MTV elnöke július óta nem tagja a pártnak. Farkas Attila azután nyilatkozott az ügyben, hogy Gusztos Péter SZDSZ-ügyvivő a tévéelnök párttagságának tisztázását kérte a Fidesztől.

A tévéelnök párttagsága azután került előtérbe, hogy Mendreczky a hétfői önkormányzati képviselői fogadóóráját az I. kerületi Fidesz-irodába hirdette meg. A szóvivő szerint csak kisebb tévedés történhetett, és az MTV elnöke végül az önkormányzat irodájában fogadta választóit.

Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő Mendreczky párttagságának tisztázása érdekében írt levelet Pokorni Zoltánnak, a Fidesz elnökének és Mendreczky Károlynak, az MTV elnökének. Gusztos Péter szerint a magyar demokráciának, de még a Fidesznek is alapvető érdeke, hogy a jelenleg tisztázatlan helyzet mihamarabb megoldódjék. Ennek érdekében arra kérte Pokorni Zoltán pártelnököt, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra azon iratokat, amelyek igazolják, hogy a Fidesznek nincs Mendreczky Károly nevű tagja.

Gusztos Péter a televízió elnökétől arra vár választ, hogy ismeri-e és betartja-e a médiatörvény összeférhetetlenségre vonatkozó rendelkezéseit, amelyek szerint az MTV Rt. elnöke nem lehet párt tagja.

Westel+Press és MTI