Tájékoztatást kért Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője Demszky Gábortól arról: mit tesz a városvezetés azért, hogy a közelgő augusztus 20-i nemzeti ünnepet idén ne zavarja meg olyan negatív jelenség, mint ami tavaly a margitszigeti Bánk bán előadást kísérte.

A hivatalvezető a főpolgármesterhez írt levelében egyebek mellett rögzíti, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Bánk bán előadását erősen zavarta az a más műfajú előadás, amelyet a Nagyréten tartottak. Grespik László problémaként említi, hogy a Nagyrét ingyenes használatára engedélyt kapott szocialista párt, szerinte térítésért, kulturális rendezvény céljára átadta a Nagyrétet a Danubius Rádiónak.

 A hivatalvezető emlékeztetve arra, hogy csak politikai rendezvényekhez jár az ingyenes területhasználat, tájékoztatást kért arról is, hol tart az ilyen ügyeket rendező normatív szabályozás előkészítése. Szeretné tudni azt is, hogy történt-e jogsértés tavaly a nagyréti rendezvény kapcsán.

Bőhm András, a Fővárosi Közgyűlés SZDSZ-frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy a főváros vezetése már egy évvel ezelőtt megtette a szükséges intézkedéseket, hogy a szakbizottság, illetve a hivatal fokozottan ügyeljen az engedélyek kiadásánál. A politikus hangsúlyozta: ezért nincs igény és szükség a hivatalvezető fellépésére, s nem hiszi azt sem, hogy "Grespik úrnak" foglakoznia kellene ezzel a kérdéssel.

Demszky Gábor januárban levélben tájékoztatta közigazgatási hivatal vezetőjét a múlt év augusztus 19-i margitszigeti rendezvények során kialakult konfliktust követő fővárosi lépésekről. A főpolgármester levelében még csak tervként szereplő döntését időközben már meghozta a szakbizottság. Eszerint a politikai rendezvények részére a közterület-használat továbbra is ingyenes lesz, a hozzájuk kötődő büfék és vendéglátóhelyek közterület-használatáért azonban fizetni kell.