A miniszterelnök szokásos szerda reggeli rádióinterjújában kijelentette, hogy minden, ami a kormány háza táján történik - erkölcsi értelemben - a miniszterelnök felelőssége.

Orbán Viktor miniszterelnök álláspontja szerint a parlament rendkívüli ülésének összehívására irányuló ellenzéki kezdeményezés egy olyan pártpolitikai indíttatású támadás, amelytől távol kívánja tartani a kormányt - jelentette ki a kormányfő szokásos szerda reggeli rádióinterjújában.

A rendkívüli parlamenti ülés napirendjeként javasolt témák közül Orbán Viktor még nem hallotta azt a vádat, miszerint az édesapja cége az ő közvetítésével kapott volna állami megrendelést. "Szerencsére olyan mélyre még nem süllyedt a magyar politika, hogy azt feltételezzék, hogy a miniszterelnök üzletek kiközvetítésével foglalkozik" - fogalmazott Orbán Viktor.

Szabadi Béla, a földművelésügyi tárca volt kisgazda politikai államtitkára büntetőügye kapcsán Orbán Viktor úgy vélte, hogy minden ami a kormány háza táján történik - ha nem is jogi értelemben, akkor erkölcsi értelemben - a miniszterelnök felelőssége. Nézete szerint a miniszterelnök felelőssége hasonlóságot mutat a családfőével, azaz egy és oszthatatlan.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy belső vizsgálatokat indított különböző tárcáknál, és ahol hiányosságokat észleltek ott megtették a szükséges, büntetőeljárások megindítását eredményező lépéseket.

Korábban:

Szabadi börtönben marad

Az SZDSZ szerint Orbánt politkai felelősség terheli Szabadiért