Még nincs megállapodás a Fidesz és az MDF közös listájáról

Közeledtek az álláspontok a Fidesz és az MDF tárgyaló delegációinak csütörtök esti találkozóján, mint az a politikusok egyeztetést követő nyilatkozataiból kiderül.

A megbeszélést követően Rogán Antal, a Fidesz alelnöke hangoztatta: a tárgyalás hangulata megfelelő volt ahhoz, hogy érzékelhetővé váljon, születhet megállapodás. A két kormányzó párt politikusai további egyeztetéseket tartanak szükségesnek, a következő találkozóra még augusztus 20. előtt sor kerülhet. Az egyeztetés tartalmáról egyik fél sem kívánt részleteket elárulni.

Kérdésre válaszolva Rogán Antal úgy fogalmazott: a Fidesz tudomásul veszi, hogy a demokrata fórum Fidesz-MDF néven szeretne közös listát állítani. - A párt- és a választójogi törvény meghatározza ennek lehetőségeit, illetve korlátait - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz idejekorán, már tavaly kezdeményezte a megállapodással kapcsolatos egyeztetések elindítását. - Van mód a megállapodásra, reméljük, nem az időkorlát lesz létrejöttének akadálya - hangsúlyozta Rogán Antal, utalva arra, hogy az MDF országos választmányának határozata szerint, amennyiben a két párt augusztus 31-ig nem tud dűlőre jutni egymással, a fórum egyedül indul a választásokon.

Hende Csaba általános alelnök, az MDF tárgyaló delegációjának tagja csak annyit közölt: mélyreható megbeszélést folytattak, az álláspontok számos részletkérdést illetően közeledtek egymáshoz, reméli, hogy sikerül megállapodni.

Korábban:

Csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ül a Fidesz és az MDF