Uniós csatlakozás és jegyrendszer a Vidám Parkban

A budapesti Vidám Park is csatlakozik az Európai Unióhoz, ezért az európai parkokhoz igazítják a vurstli arculatát - jelentette be tegnap a részvénytársaság vezetése.

Egységes jegyrendszert alakítanak ki jövőre a budapesti Vidám Parkban. Az Európai Unió több nagyvárosában bevált módszer lényege, hogy a park vendégei nem készpénzzel, hanem előre megváltott jegyekkel fizethetnek. Ha tömbben vásárolják meg ezeket a cédulákat, akkor olcsóbban ússzák meg a szórakozást. A változásokhoz tartozik, hogy a Vidám Park jövőre nem hosszabbítja meg a játékok bérlőivel kötött szerződéseket, hanem ezentúl minden berendezést a társaság üzemeltet. A bérlőkkel való együttműködés akkoriban született, amikor napirendre került a vurstli privatizációja. A Vidám Park vezetése bevételnövekedésre számít a bérlőkkel való szakítás után, és pontos elszámolásra alkalmas beléptető és videokamerás berendezéseket vásárol.

Terveik között szerepel a nyitva tartás megváltoztatása is. Elsősorban a tizen-huszonéves korosztályt célozzák meg, s ennek egyik próbálkozása lesz, hogy augusztus 25-én, a Budapest Parádé napján éjjel is nyitva tart a Vidám Park. Jövőre pedig az ünnepnapokon és hétvégeken nyolc helyett tíz órakor zárja majd kapuit a vurstli.

Miközben jövőre is új attrakciókat hoznak a parkba, folytatják a műemléki védelem alatt álló játékok felújítását. A Barlangvasút rekonstrukciójához a Széchenyi terv keretében nyújtanak be pályázatot. Noha az időjárás mostohán bánt a parkkal, az első félévben 2,6 millió forintos nyereséget könyvelhettek el, év végére pedig 25 milliós nyereséggel számolnak.