Felgyújtották a 100 Folk Celsius együttes autóját

Pár nappal ezelőtt Budapesten ellopták a 100 Folk Celsius együttes teherautóját a zenekar hangszereivel együtt. A teherautót péntek este találták meg felgyújtva és üresen Apacs község határában. A zenekart mitegy tízmilliós kár érte.

Péntek este fél kilenckor jelezték a nyírségi katasztrófavédelmi igazgatóságnak, hogy egy bódés Ifa teherautó ég a 41-es főút mentén, Apacs község határában a Flinstones disco közelében.

A tehergépkocsi vezetőfülkéje teljesen, platójának pedig 15 százaléka leégett. A jármű a 100 Folk Celsius tulajdona, az együttest értesítették. A teherautóban lévő hangszereket azonban a tolvaj feltehetően magával vitte.

"Összességében mintegy tízmillió forintos kár ért bennünket azzal, hogy a hét közepén Budapesten ellopták felszereléseinket, köztük pótolhatatlan, egyedi hangszereinket" - mondta az MTI-nek Littvay Imre, a a 100 Folk Celsius együttes vezetője. "A zenekar minden felszerelése eltűnt, így a negyedszázados fennállásunk során összegyűjtött speciális hangszerek, színpadi eszközök és öltözékek, a ránk jellemző csizmák és kalapok. Az együttes léte forog kockán" - fogalmazott Littvay.

[origo]