Ismeretlen tettes után nyomoznak a házrobbanás ügyében

A Budapest XVII. kerületében történt robbanás után már 16 családot kellett kiköltöztetni, az épület életveszélyessé vált. A helyszíni szemle jelenleg is tart, az elsődleges vélemény alapján gázrobbanás történhetett. A BRFK közveszély-okozás bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Jelenleg is dolgoznak a szakértők a XVII. kerületi Újlak utcában, ahol vasárnap délután robbanás történt egy panelházban. A négy emeletes ház harmadik emeletén történt robbanásnak összesen hét sérültje van.

A HavariaPress információi szerint mégsem gázrobbanás okozta a detonációt, amit azzal magyaráznak, hogy a robbanás pontos helyének közelében nem volt gázműködtetésű szerkezet. Erre az értesülésre azonban a BRFK sajtóügyeletese, Bálint Gabriella annyit mondott, hogy nincs még eredmény, a vizsgálatok folynak. A robbanás oka az elsődleges szakértői vélemény alapján gárszivárgás lehetett. Robbanóanyagra vagy robbanószerkezetre utaló maradványok nem kerültek elő. De a vizsgálatok még folynak.

A lakásban tartózkodó 27 éves nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az épületben, illetve annak környékén tartózkodó három fő kórházi ellátásra szorult, de nem sérült meg súlyosan. További három könnyű sérültet pedig a helyszínen elláttak. Az épületben jelentős anyagi kár keletkezett, melynek felmérése folyik.

Az épület életveszélyessé vált, amit az is alátámaszt, hogy a rendőrség az éjszaka folyamán még nem tudott bejutni a lakásba (ahol a robbanás történt), így a vizsgálat is elhúzódik. Azonban a végleges szakértői vélemény még várat magára, hiszen a vizsgálatok még folynak. Eddig 16 lakásból kellett kiköltöztetni a lakókat.

[origo]

Korábban:

Robbanás történt egy budapesti panellakásban