Az M1-esen száguldás, az M7-esen izzadás vár az autósokra a Forma-1 idején

A balatoni autópályán nem függesztik föl a munkálatokat a hétvégén, de a Hungaroringre való minél könnyebb eljutás érdekében az M1-esen kevesebb lesz az elterelés, az M3-ason pedig 3 sávon autózhatunk.

A vasárnapi Forma-1 futamra a felújítás alatt álló autópályák mérnökei is készülnek. A Nemzeti Autópálya Rt. kapcsolati igazgatójától, Bakonyi Istvántól az [origo] azt tudta meg, hogy a hétvégén a versenyre érkezők autózását azzal kívánják megkönnyíteni, hogy az M1-es autósztrádán mindenféle munkát fölfüggesztenek. Nem kell kerülgetni a munkásokat és a gépeket, és igyekeznek a tereléseket is minimálisra csökkenteni. A Nemzeti Autópálya Rt. kibővített ügyeletet tart, munkatársai baleset, katasztrófa esetén azonnal mozgósítható lesznek.

Az M3-ason, ahol aszfaltozási munkák folynak, a hétvégére forgalmi sávvá alakították a leállósávot, így az autóknak átmenetileg három sáv áll majd rendelkezésükre, ez különösen vasárnap este lesz hasznos, amikor mindenki egyszerre indul Budapest felé. Bakonyi elmondta, hogy a pályák maximális fölszabadítását nem csak a Forma-1, hanem a hosszú hétvége is indokolja. A munkálatok az ünnepek után, jövő héttől a szokásos ütemben folytatódnak.

Az M7-esen nem tudják fölfüggeszteni a felújítási munkákat ezen a hétvégén sem. A pálya teljesen késznek tűnő jobb oldali sávjait azért nem adják még át a forgalomnak, mert a kilométerenként található hidak és aluljárók szintén rekonstrukció alatt állnak és ezek visszabontásánál és építésénél újra csak terelgetni kellene az autókat.

Ajánlat:

Az [origo] Forma-1-es oldala -sok információ a Magyar Nagydíjról

A Hungaroring oldala