A Népszabadság értesülése szerint a Miniszterelnöki Hivatal szakértőként azt a céget kívánja megbízni, amelyről korábban kiderült, hogy egy pályázat nélküli közbeszerzési eljárással nyert el egy 2,6 millió dolláros megbízást. A céget korábban összefüggésbe hozták Rogán Antallal, a Fidesz alelnökével.

A Népszabadság értesülése szerint a Miniszterelnöki Hivatal az IT-Com Kft.-t szakértőként kívánja megbízni a nyár elején elfogadott hírközlési törvényhez szükséges rendeletek tervezetének kidolgozásával. Az IT-Com Kft.-ről korábban kiderült, hogy egy pályázat nélküli közbeszerzési eljárással nyert el egy 2,6 millió dolláros megbízást a nyugdíjbiztosítótól szoftverfejlesztés címén. A céget korábban összefüggésbe hozták Rogán Antallal, a Fidesz alelnökével.

Az IT-Com Kft. ügyvezető tulajdonosa, Pápai Zoltán nem cáfolta a megbízás tervéről szóló információt, bár - mint mondta - csupán szó volt arról, hogy tanácsadóként részt vehetnek a munkában. Hangsúlyozta: szerződés még nem született, és arról volt szó, hogy a hivatal egy jogi szakértő céget bíz meg a fő feladatokkal, amelynek alvállalkozói lesznek. Úgy vélte: azért lehet cégük a kiválasztott, mert a hírközlési törvény közgazdasági összefüggéseihez hazánkban ők értenek a legjobban.

Pápai hangsúlyozta: nem ismeri személyesen Rogán Antalt, bár együtt tanítanak a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. (Korábban ugyanígy nyilatkozott a Fidesz alelnöke is.) "Koromnál fogva vannak fideszes barátaim, 1988-ban végeztem az egyetemen, néhány képviselőt is ismerek, de ez soha nem játszott szerepet a cégem munkáiban" - nyilatkozta Pápai - a Népszabadságnak.

(OS)