Ismét hajlandó vallomást tenni Szabadi Béla, nehogy azt mondhassák a nyomozók, hogy akadályozza az eljárást, ami okot adna további letartóztatására - mondta Szőgyényi József, az agártárca volt politikai államtitkárának ügyvédje. - Így legalább azt is megkérdezheti majd, meddig kívánják még fogva tartani.

Szabadi Béla még július közepén tagadta meg a vallomástételt, miután a nyomozók négy pohár pezsgő és egy tekercs film "felhasználásáról" faggatták. (Korábban napi 10-18 oldalnyi jegyzőkönyvet vettek fel kihallgatásain.)

Szabadi Bélát, akit júniusban helyeztek előzetes letartóztatásba, 15 rendbeli jelentős és 3 rendbeli különösen nagy kárt okozó hűtlen kezeléssel, továbbá igen költségesnek bizonyult külföldi utazásai kapcsán jelentős kárt okozó csalással gyanúsítja a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal.

Szabadi és védője megalapozatlannak tartja a gyanúsítást és a letartóztatást is. Ez utóbbi megszüntetése érdekében Szőgyényi József időről időre a hatóságokhoz fordul. Jelenleg a Legfőbb Ügyészségen vizsgálják legutóbbi beadványát, amelyben Polt Péter legfőbb ügyésztől kért közbenjárást.

A Fradihoz kötődő hűtlen kezelés gyanújával kapcsolatban Szőgyényi József a sportegyesület eladását említette. - Ami a Fotexnek egy jó üzlet, nem lehet káros az államnak. Amióta pedig a Fradi létezik, valaki vagy valami támogatja, miért ne érné ez meg a minisztériumnak. Ha pedig nincs kár, nincs bűncselekmény sem - az ügyvéd szerint legalábbis.

Korábban:

Ügyvédi beadvány egy műsor alapján

Szabadi marad a börtönben