Egy vitorlázó repülőgép - eddig ismeretlen okból - egy debreceni családi ház udvarába szállt le. Személyi sérülés nem történt, a repülőben jelentős anyagi kár keletkezett.

Kedden a kora esti órákban egy vitorlázó repülőgép egy családi ház udvarában ért földet Debrecenben. Légügyi szakértők bevonásával vizsgálják a szerencsés kimenetelű baleset körülményeit. Ennek várhatóan egy hónap múlva lesz eredménye - tájékoztatta az [origo]-t Orosz Gyuláné, a debreceni Aero Klub elnöke. A baleset során személyi sérülés nem történt, a műanyag gépben azonban jelentős anyagi kár keletkezett. A kertben, és a házban nem esett kár.

Egy hete zajlik Debrecenben a Magyar Vitorlázó Kupa távrepülő verseny, amelynek a 100 kilométeres távrepülési versenyét kedden tartották. Ennek során az egyik dunakeszi versenyző visszatérőben a repülőtérre, (attól 350 méterre) rohamosan veszített a magasságából. Előbb egy fát súrolt, majd mellette egy családi ház udvarán landolt. A különös eset okát eddig még nem tisztázták.

Orosz Gyuláné elmondta, hogy egy ilyen leszállás teljesen szokványos eset. Amikor a vitorlázó repülőket már nincs ami fenn tartsa a levegőben, akkor kiválasztanak egy helyet, ahol landolni tudnak. Ebben az esetben nem volt más választása a pilótának, és kénytelen volt egy kertben leszállni.

[origo]