A pénteki csúcs, a Forma-1-re érkezett rengeteg látogató és a sorozatos útjavítások miatt péntek kora délutánra az Erzsébet-híd környékén és a belvárosban autóval mozdulni sem lehet.

Teljesen bedugult az Erzsébet-híd és környéke pénteken kora délután - tudta meg az [origo] a Fővinform munkatársától. A hídon nehéz az átjutás Pest felé, Buda irányába pedig szinte lehetetlen. A teljesen mozdulatlan kocsisornak még az Astoriánál sincs vége. A még az eddigieknél is kaotikusabb helyzet azért alakult ki, mert a felújítási munkák miatt a délelőtti óráktól teljes szélességében lezárták az Attila utat, és az Erzsébet hídról északra tartókat mostantól a Lánchíd utca felé terelik, a Clark Ádám tér pedig nem tudja átengedni a megnövekedett forgalamat.

A Fővinform tapasztalatai szerint az utóbbi 3-4 napban amúgy is rengeteg külföldi érkezett a fővárosba, leginkább németek és olaszok, akik a Forma-1 futamra jöttek. Akik mégis átjutottak a hídon, és a Balaton felé tartanának, azok a Hegyalja úton - amin pedig már kétszer két sávon lehet közlekedni - és a Budaörsi úton kerülnek csapdába, az autópálya lezárások miatt ezeken szintén alig lehet haladni.

A pénteki csúcs, a Forma-1-re érkezett rengeteg látogató és a sorozatos útjavítások mellett az augusztus 20-i ünnepség miatti útlezárásokra is készülni kell. Péntek estétől szakaszosan lezárják a pesti alsó rakpartot, szombat délután pár órára a Hősök terét, de az igazi forgalomkorlátozásokra 20-án nulla órától kerül sor.

[origo]