Fideszes döntéshozók választották a Happy Endet

A Miniszterelnöki Hivatal titkolózás után pénteken nyilvánosságra hozta, kik bízták meg a Happy End és az Ezüsthajó Kft-t imázsépítéssel, kommunikációval, dokumentálással. A neveket azután ismertették, hogy Keller László szocialista képviselő levele nyomán a legfőbb ügyész nyomozást indított annak kiderítésére, törvénysértő volt-e az adatok eltitkolása.

A millenniumi marketingra, országimázs építésre 4,2 milliárd forintot nyert el pályázaton a Happy End Kft. Ugyanez a cég szervezte a Fidesz választási kampányát is. A Happy Endet győztesnek kihozók között volt Tóth István Zoltán, az Országimázs központ vezetője, aki eddig saját nevét is titokban akarta tartani az üggyel kapcsolatban. Ugyanebben a bírálóbizottságban működött közre Nagy Bernadett is, aki a tavalyi augusztus 20-i megemlékezés főszervezője volt. Az ünnepséget akkor a Happy End Kft. szervezte.

A kormányzati kommunikatív feladatok szervezését szintén a Happy End Kft. nyerte el. Az erről szóló döntésben is részt vett Nagy Bernadett. A bizottság tagja volt Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára, aki a Fidesz választmányi elnöke, így valószínűleg a választások idején együttműködött már megbízóként a Happy Enddel. Schillinger Erzsébet is részt vett a döntésben, ő a Happy End által bonyolított Fidesz kampány idején volt a párt sajtófőnöke, később a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályát vezette, jelenleg a köztársasági elnök hivatalánál végzi ugyanezt a feladatot. 

Schillinger és Nagy Bernadett tagjai voltak annak a bizottságnak is, ami az Ezüsthajó Kft-t bízta meg a miniszterelnök és a kormány tagjainak hivatalos útjainak rögzítésével.

Tóth István Zoltán, az Orzságimázs Központ vezetője közleményben üzente Kellernek, hogy reméli, a szocialista képviselő ezután is figyelni fogja hivatala működését, de politikai vitákba nem bocsátkozik. A több ezer Kellernek megválaszolt kérdés mellett említi, hogy immár a bírálóbizottságok tagjainak névsorát is nyilvánosságra hozták.

[origo]

Ajánlat:

A bírálóbizottságok névsorai