Halálos autóbalesetet szenvedett Vancsik Zoltán

Péntek éjszaka autóbalesetben elhunyt Vancsik Zoltán szocialista párti országgyűlési képviselő. Vancsik Zoltánt az M7-es autópályán, az 55-ös és az 56-os kilométerszelvény között érte a halál. A politikus Peugeot 306-os típusú gépkocsijával Székesfehérvárra tartott, amikor járműve kisodródott az útról, majd egy fának ütközött. A képviselő a helyszínen életét vesztette.

Vancsik Zoltán gépkocsijával egy kamiont előzött, majd az előzés után visszatért a jobboldali sávba, de elvesztette az uralmat az autója felett, az út menti árokba vágódott és egy fának ütközött. A képviselő kirepült az autóból és a helyszínen meghalt. A kocsi eleje szinte a felismerhetetlenségig összetört. A szerencsétlenség egy viszonylag egyenes útszakaszon következett be, a tűzoltóság szakemberei szerint feltételezhető, hogy a képviselő túllépte a megengedett sebességhatárt. Vancsik Zoltán egyedül utazott.

Fotó: Havaria Press

A kamion sofőrje az MTI munkatársának elmondta: a politikus Peugeot-jával, miután megelőzte az ő kamionját, és visszatért jobboldali sávba, az út szélén kocsijával eltűnt. A kamionsofőr ezt követően leállt és kiszállt járművéből, és már csak az összetört kocsit látta az autópálya melletti bokrok fedte árokban.

Vancsik Zoltánt 1994-ben Székesfehérvárról egyéni jelöltként választották meg országgyűlési képviselővé, majd 1998-ban az MSZP Fejér megyei listáján került a parlamentbe. 1995-től pártja frakcióigazgatója, majd 1998-tól frakcióvezető-helyettese volt a törvényhozásban.

[origo]