Az MLSZ biztonsági igazgatóságának rendelete értelmében szeptembertől csak engedélyezett és nyilvántartott transzparensek és zászlók vihetők be a labdarúgó-mérkőzésekre. Az engedély nélküli tárgyak becsempészőit akár szabadságvesztéssel is büntethetik

Szeptember 5. után csak engedélyezett és nyilvántartott transzparensek, valamint zászlók vihetők be a labdarúgó-stadionokba és a magyar válogatott mérkőzéseire - áll a Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus 23-án kelt rendeletében.

A sportrendezvényeken, elsősorban labdarúgó-mérkőzéseken egyre jobban elszaporodtak a jogszabályba ütköző és a jóízlést sértő feliratú zászlók, transzparensek - tájékoztatta az [origo]-t az MLSZ biztonsági igazgatója. Emiatt rendelték el, hogy ezentúl komolyabban ellenőrizzék a zászlókat, feliratokat, amiket a szurkolók magukkal kívánnak vinni a stadionokba.

Az MLSZ vezetőinek elképzelése szerint az ellenőrzéseket a helyi rendőrkapitányságok, a biztonsági szolgálatok és a klubok, valamint a szurkolók képviselői közösen kellene hogy végezzék. A klubok a zászlókat és transzparenseket névvel látnák el, megszámoznák, lebélyegeznék azokat, majd az ezek alapján összeállított listát elküldenék az MLSZ-nek. Onnan ellenőrzés után továbbítanák az adatokat az összes érintett sportklubnak. Az MLSZ a továbbiakban szigorúan ellenőrizni fogja, hogy a mérkőzésekre valóban csak nyilvántartott transzparensek és zászlók kerüljenek be. Ellenkező esetben szigorú büntetéseket helyeznek kilátásba. Az engedély nélküli transzparenseket és zászlókat becsempésző szurkolók rendzavarás és rendbontás miatt akár szabadságvesztéssel is büntethetők.

Ajánlat:
[origo] Sport: Magyarfoci

[origo]