Kedden folytatódik a MiG-ügy vizsgálata

A nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén Szemerkényi Rékát, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkárát és Póda Jenőt, a MeH főtanácsosát akarja meghallgatni a vadászgépekkel kapcsolatban kirobbant korrupciós botrány kapcsán. Szemerkényi jelezte, hogy elmegy az ülésre.

Szemerkényit és Pódát azért várják a bizottságban, mert Fazakas Szabolcs volt ipari miniszter, a MiG-modernizációra pályázó német-orosz cég magyarországi képviselője azt állította: a két politikus külön - nem hivatalos - tárgyalásokat kezdeményezett a német-orosz konzorciummal. Fazakas ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.

Szemerkényi az MTI-nek nyilatkozva tagadta ezt az információt. "Sem egyedül, sem Póda Jenővel, a kormányfő tanácsadójával nem jártam Németországban cégmeghívásnak eleget téve" - mondta Szemerkényi. Az államtitkár közölte, hogy részt vesz a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén.

Eddig nem hangzott el olyan információ a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, ami alátámasztaná, hogy korrupció történt a MiG-ekkel kapcsolatban. A bizottság mindenképpen folytatni akarja a vizsgálatot.

[origo]

Korábbi cikkünk:

Orbánt is meghallgatnák a MiG-ekkel kapcsolatban