Kényelmetlen éjszaka az Óriáskeréken

Túlvannak az első éjszakán a vidámparki Guiness-rekord kísérlet szereplői. Vasárnap három óra óta az Óriáskeréken köröznek, és a terv szerint egy hétig csak mosakodni jönnek le.

Marianna, az egyetlen lány- fotó: [origo]
Egy kicsit kényelmetlen volt, de meg lehet szokni - mondta Endrődi Marianna, a versenyzők egyike, aki öt társával egy éjszakát már fent töltött a forgó Óriáskeréken. Csak egyórás műszaki vizsgálatra állt meg a kerék, de akkor sem szállhattak le. A szabály szerint erre csak hatóránként van lehetőség.A hat szerencsés, akiket egy előzetes sorsolás alapján választottak ki, egy-két napra vagy akár egy hétre a Park állandó lakója lehet. A rekordkísérlet vasárnap délután 3 órakor kezdődött és legkésőbb szeptember 2-án, vasárnap délután ér véget.

A fiatalok csupán hatóránként egyszer, negyedórára szállhatnak ki a kocsikból, hogy kicsit kinyújtóztassák magukat és megmosakodjanak.Talán fárasztónak tűnhet ez az erőpróba, de megéri a kitartást. A nyertesek között egy 250 ezer forintos utazást, egy hűtőgépet, ingyen nyelvtanulási lehetőséget és egy óriási karton fagylaltot sorsolnak ki. Alexa György, a Vidámpark üzemeltetési- és marketiigazgatója elmondta, hogy számukra rendkívül fontos a résztvevők biztonsága, ezért külön öveket szereltek be az egyes kocsikba. Emellett a verseny alatt huszonnégy órás egészségügyi és műszaki felügyeletet tartanak fenn.

A hat versenyző között egyetlen lány vállalkozott a megmérettetésre. Endrődi Marianna, aki tegnap tölttötte be huszonhatodik életévet. Elmesélte, hogy nagy izgalommal jelentkezett a Vidámpark felhívására. "Örülök, hogy bekerültem. Ezt nem lehet kihagyni!" mondta nevetve. "Van nálam egy rádió, walkman és persze egy telefon, ami sokat segít abban, hogy ne unatkozzon az ember. Ennivalót a Gundeltől kapunk, amiért persze sokan irigyelnek bennünket. Ha a sors keze úgy dönt, hogy én nyerem meg a versenyt, legszívesebben Angliába utaznék. Mindenkinek azt üzenem, hogy drukkoljon!"

[origo]

 

Korábban:

Mobilokkal indultak el az óriáskerekezők