Nem nyomoznak Tarlós ellen

Az ügyészség bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozás Tarlós István óbudai polgármester ellen, akit egy meleg jogvédő szervezet jelentett fel a Pepsi Szigettel kapcsolatos döntései miatt.

A Habeas Corpus jogvédő szervezet még júliusban tett bejelentést a Legfőbb Ügyészségen, mert tarlós István meg akarta tiltani, hogy meleg felvilágosító programok legyenek az idei Pepsi Szigeten. A polgármester a hetekig tartó vitában többször megsértette a melegeket, akik tüntetést is tartottak a hivatala előtt. Az egyre erősebb felháborodás miatt a Sziget szervezői felbontották a meleg felvilágosító programokat tiltó szerződést és megtartottak minden eseményt. A polgármester beletörődött a helyzetbe, de fenntartotta álláspontját a homoszexuálisokkal kapcsolatban.

A feljelentésről csak hetekkel később született döntés. Az ügyészség először a harmadik kerületi rendőrségre bízta az ügyet, amely elfogultság miatt azt nem vállalta. A II.-III. kerületi ügyészség végül meghozta a határozatot. Bűncselekmény hiányában megtagadta a nyomozást - közölte az [origo]-val Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

[origo]