Szili digitális trükkel került a Tízek Társaságába

A tegnap indított medgyessy.hu oldalon az MSZP miniszterelnök-jelöltjének csapattablójára utólag montírozták oda Szili Katalint. A sajtós szerint csupán éltek a technika adta lehetőségekkel.

A Parlamenttel szemben álló hajón bemutatott csapat, a Tízek Társasága csoportképén, amely az összes újságban megjelent, nem volt rajta Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese, ugyanis azon a napon nem is volt Magyarországon. A tegnap elindított új internetes honlapon, a medgyessy.hu-n viszont a tablókép már kiegészült a csapat hiányzó tagjával. Odamontírozták.

A miniszterelnök-jelölt titkárságán a sajtóreferens az [origo]-nak elmondta, hogy Szili Katalin a fotó elkészítésekor, július 1-jén külföldön tartózkodott, emiatt kényszerültek a fénykép utólagos kiegészítésére. A referens szerint ez a megoldás a modern technika adta lehetőségek mellett szinte adja magát, és Szili a fotótól függetlenül, teljes értékű csapattag.

A család ismertetésénél is maradtak kérdések. Medgyessy önéletrajzában két gyermekéről, az 1969-ben született Ildikóról és a 70-ben született Gergelyről beszél. A fotókon viszont csupán egy lány látható, alatta a képaláírás: "Anita lányommal". Az [origo]-nak a kormányfőjelölt sajtóirodáján elmondták, hogy Anita Medgyessy Péter második feleségének lánya, tehát a kormányfő-jelölt nevelt lánya látható a képeken.

Az oldalt összeállító technikai csapat vezetőjétől az [origo] megtudta, hogy az élő fórumban az internetezők csak szeptember végétől kaphatnak személyesen Medgyessy Pétertől választ a kérdéseikre. A honlap szerkesztett részéből nem, de a Forrás cím alatt behozható információkból, fotókból lehet másolni, beilleszteni.

 [origo]

Korábban:
Elindult a medgyessy.hu