Torgyán állítja: nincs táppénzen

Torgyán József reagált Orosházi György feljelentésére, melyben azt állította, hogy Torgyán nem vesz részt a Parlament munkájában, mert táppénzen van, ugyanakkor felveszi képviselői fizetését. Torgyán József közölte: nincsen táppénzen, hiszen az országgyűlési képviselőknek nincsen táppénzük.

Torgyán József május 7-e óta független képviselő, mert kizárta soraiból a kisgazda frakció. Azóta nem jelenik meg a plenáris üléseken. A Házszabály értelmében minden képviselőnek kötelező részt vennie a plenáris üléseken, és ha a szavazatok egyharmadát nem adja le, igazolnia kell távollétének okát. Ellenkező esetben nem jogosult a tiszteletdíjra. Az igazolást a frakcióvezető adhatja ki, vagy orvosi igazolás szükséges.

"Torgyán József orvosi igazolást hozott, miszerint táppénzen van" - mondta Orosházi György az [origo]-nak. "Eszerint beteg. Ugyanakkor sajtótájékoztatókat tart a Belgrád rakparton és vidéki fórumokat tart." Orosházi szerint Torgyán jogosulatlanul veszi fel a képviselői díját, sőt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az orvosi igazolással "nincs valami rendben". A képviselő ezért feljelentést tett a múlt héten a Fővárosi Főügyészségen.

Torgyán szerint a "kisgazda árulók egy csoportjának gyanúsításáról" van szó, és ezzel kapcsolatban közölte: az országgyűlési képviselőknek nincsen táppénzük. "Most, amikor még teljesen fel nem gyógyulva, már részfeladatokat orvosi tiltás ellenére ellátok, csalónak gyaláznak. Rágalmaikat visszautasítom"- áll Torgyán József közleményében.

[origo]

Korábban:

Orosházi György feljelentette Torgyán Józsefet