Fegyelmivel fenyegetőzött a dugóban ragadt Demszky

Engedély nélkül építkezett a Fővárosi Vízművek. Demszky Gábor bennragadt az útfelbontás miatt keletkezett dugóban. A főpolgármester vizsgálatot rendelt el, és hirtelen felindulásból arra kérte a vezérigazgatót, gondolkozzon el, hol szeretne dolgozni a jövőben.

Hatalmas dugó alakult ki a napokban Budapesten a Budakeszi úton. Demszky Gábor főpolgármester sem tudott átjutni a torlódáson. Gyalogosan terepszemlét tartott, és meglepve tapasztalta, hogy a vízművek felbontotta az utat. Mint utólag kiderült, nem is volt rá engedélye.

A főpolgármester magyarázatot követelt a vízművek vezetőitől, és telefonon arra kérte a vezérigazgatót, gondolkozzon el a jövőjén. Levélben viszont már csak vizsgálatot rendelt el, Sándor László, a vízművek közelmúltban kinevezett igazgatója pedig magára vállalta a felelősséget. Aznap este már aszfalt volt a gödrök helyén.

A vízművek nem érti Demszky viselkedését. Rosta Gábor, a kommunikációs osztály vezetője lapunknak elmondta: a cég elismerte felelősségét, amiért a megbízott vállalkozó három nappal korábban elkezdte a munkát. A vízművek szóbeli ígéretet kapott a városháza illetékes ügyosztályától, hogy egy héten belül megkapják az engedélyt.

Elkerülhetetlen az út felbontása, hiszen tavaly nyáron négy csőtörés is volt ezen a szakaszon, egy több mint százéves vezetéket kellene kicserélni. Most visszatemették a gödröt, de amint megkapják az engedélyt, újra fel kell bontani az aszfaltot. Már ha a főpolgármester megadja az engedélyt, mert most az ő kezében van a döntés.

Azt azonban a kommunikációs osztály vezetője is elismeri, hogy a három nappal előbb elkezdett munka miatt megbénult a forgalom. A városháza sajtóirodáján azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem volt engedélye a vízműveknek a munkára, mivel nem tudták volna úgy megoldani a kivitelezést, hogy az ne akadályozza a forgalmat. Azt azonban a sajtóiroda cáfolta, hogy a történtek miatt menesztenék a vízművek vezérigazgatóját.